Spatiu expandat 2016

Intervenții în spațiul public realizate de: Dan Acostioaei, Mihai Balko, Radu Boeru, Elana Katz, Monotremu, Miklos Onucsan

Filme de: Florin Bobu, Simion Cernica, Grupul H.arta, Hans van Houwelingen, Vasile Leac

Cea de-a șasea ediție a proiectului Spațiu Expandat și-a propus să exploreze tema zona gri. Prin intermediul acesteia am urmărit să chestionăm modalitățile de separare a spațiului public de cel privat, atât în ce priveşte dimensiunea sa fizică cât și cea care aparţine sferei publice; să explorăm limitele gesturilor, acțiunilor și discursului în spațiul public; să interogăm modurile în care se stabilesc și se legitimizează cadrele intervențiilor publice, precum și măsura în care acestea permit participarea diferitelor grupuri și indivizi. Am dorit să provocăm o serie de răspunsuri mai acute la specificitatea spațiul public românesc, care acum este într-un moment de tensiune, de formare.

Proiectul de anul acesta  propune două direcții de analiză materializate sub formă de intervenții directe în spațiul public și lucrări video.  Fiecare dintre aceste abordări au ca punct de plecare tema lansată, dar propun și dezvoltă perspective diferite privind realitatea spațiului public românesc.