Participanți SE#7 – 2017

SPAȚIU EXPANDAT 2017

 


Curator: Cristian Nae

Cristian Nae – critic de artă, istoric și teoretician care activează în Iași, unde predă la Universitatea de Națională de Arte ”George Enescu”. Pe lângă activitatea sa de cercetare și publicistică, focalizată îndeosebi asupra confluenței dintre estetică și politică în cadrul artei și fotografiei conceptuale și a istoriei expozițiilor, abordate în manieră comparativă, precum și asupra artei critice și imaginarului politic în perioada post-socialistă, Cristian Nae este curator și colaborator permanent al Asociației Vector și Centrului de Fotografie Contemporană din Iași, unde a desfășurat mai multe proiecte de cercetare artistică a practicilor și politicilor memoriei.


 

Artiști:

Silvia Amancei și Bogdan Armanu

Silvia Amancei și Bogdan Armanu sunt artiști vizuali care activează în Iași. Practica lor artistică multimedia abordează probleme precum critica instrumentalizării biopolitice, precaritatea muncii artistice, istoria protestelor și mișcărilor sociale și imaginarea unor viitoruri alternative în condițiile economice globale actuale. Lucrările lor au fost expuse în cadrul unor  instituții precum Salonul de proiecte, București (2017), Galeria Electro-Putere, Craiova (2017), Domino, Cluj (2017), “Walk&talk” Art Festival, São Miguel, Portugal (2017), Goldsmiths College, London (2016), “A3 Gallery”, Moscow (2017), “Lemonade” Gallery, Windsor (2016), Off Gallery, Lodz (2015), Chicago Industrial Arts & Design Center, Chicago (2016), Otte 1 Gallery, Eckernforde (2015), și bienale precum Bienala de la Odessa (2017), Bienala de Fotografie Contemporană, C_F_C, Iași (2016) sau Timișoara Art Encounters (2015)

Silvia Amancei & Bogdan Armanu

 

Radoš Antonijević

Radoš Antonijević este un artist vizual care lucrează ca profesor la Facultatea de Arte din Belgrade și la Academia de Arte din Banja Luka. În lucrările sale Antonijević examinează mediul sculpturii și granițele sale, creând artă care problematizează relațiile dintre formă, funcție, materialitate și percepție, combinând absurdul, tragicul și spiritualul. Temele lucrărilor sale sunt conectate cu puncte nevralgice ale istoriei, culturii, politicii și societății. A expus în instituții precum Muzeul de Artă Contemporană din Belgrad, Salonul din Octombrie din Belgrad, KUNSTHALLE am Hamburger Platz, Berlin, La Criée – Centre for Contemporary Art Rennes sau MNAC București.

Radoš Antonijević

 

Mihai Balko

Mihai Balko este artist vizual şi din 2010 membru fondator şi vicepreşedinte al Asociaţiei Volum Art din București. Este autor şi coordonator, împreună cu Judit Balko, al programului Spaţiu expandat, co-curator al expoziţiilor Sculpturogramă şi Inserţie. Este interesat de intervenţiile în spaţiul public şi printre lucrările sale se numără „Tezaurul României” (Spaţiu expandat, 2016), „Un monument” (Spaţiu expandat, 2015), „Inner land II” (Street Delivery, 2013), „My stomach” (Spaţiu expandat, 2012), „Nomazii gri” (Spaţiu expandat, 2011), „Rechinii roşii” (Proiect 1990, 2010) şi „Inner land” (Sângiorz Băi, 2010). Ultima sa expoziţie personală, „Prototype X”, a fost deschisă în octombrie 2013 la Atelier 030202, Bucureşti.

Mihai Balko

 

Luchezar Boyadjiev

Luchezar Boyadjiev este un artist multimedia stabilit în Sofia, Bulgaria. Practica sa artistică vizează interpretările spațiului public și a vizualității în orașele globale, relația dintre sfera publică și cea privată în lumea artei și transgresarea granițelor dintre artist și public, dintre participanți activi și pasivi și dintre local și global prin implicarea publicului în situația artistică. Lucrările sale au fost expuse în instituții precum  ICA, Sofia (2016); SALT, Istanbul (2015); City Art Gallery, Sofia (2010, solo); PERA Museum, Istanbul; MCA, Belgrade; Moderna Galerija – Museum of Modern Art, Ljubljana (2016); City Gallery, Ljubljana; GARAGE, Moscow; City Art Gallery, Sofia.

(2015); CCA, Plovdiv (2014); MOCAK, Cracow (2013);1-a ediție a bienalei de la Kiev; cea de a 2-a ediție a Bienalei de la Yekaterinburg (2012); ZKM, Karlsruhe (2011), cea de a 7-a ediție a Bienalei Periferic, Iași (2005)

Luchezar Boyadjiev

 

Igor Grubić

Igor Grubić este un artist multimedia care trăiește în Zagreb. Lucrările sale includ intervenții site-specific în spații publice, fotografie și film. Este cunoscut pentru activismul și considerațiile sale privind spațiul public ca mediu de expresie. Lucrările sale au fost expuse și proiectate în diferite instituții internaționale, festivaluri și la diferite evenimente artistice și culturale precum Manifesta 4 (Frankfurt); cea de a 2-a ediție a Bienalei de la Tirana; cea de a 50-a ediție a Salonului din Octombrie (Belgrad); cea de a 11-a ediție a Bienalei de la Istanbul; cea de a 4-a ediție a Fotofestivalului (Mannheim); Manifesta 9 (Genk); cea de a 20 ediție aniversară a Bienalei de la Gwangju; ‘East Side Stories’, Palais de Tokyo (Paris); Bienala de la Thessaloniki; ‘Zero Tolerance’, MoMA PS1, (New York);

Igor Grubić

 

Ghenadie Popescu

Ghenadie Popescu este un artist vizual care trăiește și lucrează în Chișinău. Lucrările sale produse în medii precum performance-ul, animația și filmul documentar, identifică și analizează tensiuni și problematici identitare, precum și relația dintre local și global în actuala configurație geopolitică, căutând deseori să intervină în manieră destabilizantă în funcționarea diverselor structuri de putere în raport cu care acestea operează. Lucrările sale au fost expuse sau performate în cadrul unor contexte instituționale precum Die/Grenoble (2006), Rencontre de la performance, Le Generateure, Franța (2009), [KSA :K] Chișinău (2010), J\\K\\M\\W Düsseldorf (2011), MUSAC, Leon (2012), Salonul de Proiecte, București (2012), Tranzit.ro/ Iași (2017).

Ghenadie Popescu

 

 Hans van Houwelingen

Hans van Houwelingen este un artist vizual care trăiește și lucrează la Amsterdam. A fost educat la Minerva Art Academy Groningen (Regatul Țărilor de Jos) și la Rijksakademie van Beeldende Kunsten, în Amsterdam. Lucrările sale sunt realizate internațional sub formă de intervenții în spațiu public, expoziții, prelegeri și publicații, în care investighează relația dintre artă, politică și ideologie. A realizat diverse expoziții și proiecte permanente în spațiu public în orașe precum Amsterdam, Rotterdam, Haga, Utrecht, Munchen, Oslo, Riga, Hamburg, Antwerpen, Leuven și București.

Hans van Houwelingen

 

Organizator: Asociaţia Volum Art

Echipa: Judit Balko, manager de proiect; Mihai Balko, coordonator; Cristian Nae, curator

Proiect finanţat în cadrul programului București Oraș participativ de către Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti ARCUB și de Administrația Fondului Cultural Național

Parteneri: Centrul de Excelență în Studiul Imaginii (CESI)Radio GuerrillaMNAC

Parteneri media: Zeppelin, WebCultura, VeiozaArte, Modernism

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

_____________________

Pentru informații suplimentare, o puteți contacta pe:

Roxana Crișan

+40 745 032 186

roxana.crisan@shakeadvertising.ro